Menu

Internationalisering

Dinxperlo ligt aan de grens en de meeste leerlingen komen regelmatig in Duitsland. Je zou dus kunnen zeggen dat het met de internationalisering bij ons op school wel goed zit.

Ieder jaar doen we daar na de meivakantie en vlak voor het Centraal Schriftelijk Eindexamen nog een schepje bovenop. De leerlingen uit de vierde klas gaan dan traditiegetrouw een dagje naar Duitsland, om de vier jaar dat ze bij ons op het vmbo-tl zaten te markeren. Deutsch(land) macht Spass! We reizen tijdens dit uitje altijd per trein vanuit Empel-Rees met de Schöner-Tag-Ticket van de Deutsche Bundesbahn.

De afgelopen jaren hebben we de Domstadt Köln bezocht maar we waren ook in Essen bij de Zeche Zollverein en een keer in Oberhausen in de Gasometer. Waar de reis dit jaar naar toe gaat, is nog een verrassing.

Naast het bezoek van vmbo-tl 4 aan een Duitse stad, staat ook Parijs op ons internationaliseringsprogramma. Parijs heeft al eeuwen iets romantisch en magisch. Het is een mengeling van historische en moderne architectuur, van beroemde musea en statige kathedralen, van haute couture en sfeervolle rommelmarkten. En als we dan de ijzeren dame hebben bezocht en de Notre Dame en wat al niet meer, dan willen we nog maar één ding: nog een keer naar de lichtstad! “Paris, on arrive!”

Tijdens een werkweek in het voorjaar maken de leerlingen van de derde klas een ontdekkingstocht door de wereldstad Londen. Wat te denken van Covent Garden, Trafalgar Square, Whitehall, Horse Guards, Downing Street 10, Buckingham Palace, the London Eye, de Westminsterbridge, Houses of Parliament en Hyde Park. Een bezoek aan een bekende voetbalclub en een wandeling door het warenhuis Harrods staan ook op het programma en uiteraard kan het British Museum niet worden overgeslagen. Na deze week zijn de leerlingen een zeer bijzondere ervaring rijker waarover vaak jaren later nog wordt gesproken. Voor de werkweek geldt: ‘London is the place to be’.