Menu

girlsday

Donderdag 12 april 2018 werd de girlsday georganiseerd. Meisjes uit de tweede klas VWO+ gingen een bezoekje nemen bij een Universiteit. Deze dag is georganiseerd door studenten van de universiteit om meer meisjes een bètastudie te laten doen, zoals natuurkunde, scheikunde, wiskunde etc.

 De meisjes van V2E onder leiding van meneer Grijsen moesten om zeven uur in de ochtend bij station Aalten zijn. Daar kregen we een ov kaart. We namen de arriva trein naar Arnhem. Daar wilden we overstappen naar de NS, maar een aantal ov-kaarten deden het niet. Hierdoor hebben we een trein gemist. We namen de volgende trein naar Nijmegen. Daar moesten we nog een keer overstappen en dat verliep heel soepel.

 Eenmaal aangekomen bij het Huygens gebouw van de Radboud Universiteit werden we ontvangen door een aantal studenten van de universiteit. We kregen een boekje om aantkeningen te maken. We kregen uitleg over de Universiteit en over de opleidingen. Ook kregen we een rondleiding door het gebouw. Als eerste les hadden we scheikunde. We moesten de goede concentratie vinden om te zorgen dat het papier niet zou verbranden. Ook kregen we een kijkje in het lab en leek het net of we in de ruimte waren. We kregen uitleg over de ruimte van een meneer die ons de hele ruimte heeft laten zien. We kregen ook een aantal lessen wiskunde en informatica. Aan het einde van de dag hebben we nog aardbeien DNA gemaakt/onderzocht.

De terugweg verliep bijna vlekkeloos. We waren rond 18:00 weer terug op station Aalten. We vonden het een geslaagde dag, we hebben er veel van geleerd. We willen de Radboud Universiteit hartelijk bedanken voor deze dag.

Rensque Ticheler en Romy Jansen

girlsday