Menu

VWO+

Naast de keuze voor een havo/vwo-klas biedt Schaersvoorde je de mogelijkheid om in te stromen in de vwo+ klas. Vwo+ is voor slimme en leergierige leerlingen die iets extra’s willen. Leerlingen met deze capaciteiten hebben vaak minder uitleg en oefening nodig om de stof te beheersen. Verveling ligt dan op de loer.

Met vwo+ bieden we daarvoor een oplossing. Sommige vakken worden in de vwo+ klas een uur minder aangeboden dan in de reguliere havo/vwo-klassen. Dit betekent dat er ruimte is gemaakt voor extra uitdagingen in de vorm van modules en projecten.

Denklessen
Tijdens deze lessen word je aan het nadenken gezet over bijvoorbeeld de werking van de hersenen, over hoe communicatie verloopt, over welke manieren je kunt denken en welk effect dit op anderen kan hebben. Deze lessen worden gegeven door de mentor in de mentorles.

Klas 1 en 2
In de eerste en tweede klas werk je als vwo+leerling twee uur per week aan modules. Elk jaar worden vier modules aangeboden, elke periode één. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als: leren een onderzoek doen, leren kijken naar jezelf en de wereld, anders kijken naar wiskunde, kennis maken met filosofie of verdiepen in een aspect van kunst.

Klas 3
In de derde klas werk je niet aan modules, maar aan zeven verschillende projecten. Je gaat echt de diepte in bij de vakken Duits, geschiedenis, natuurkunde, Nederlands, wiskunde, Frans en aardrijkskunde. Bij Nederlands wordt bijvoorbeeld de oude letterkunde behandeld. Dan kun je denken aan het bestuderen van oude handschriften en verhalen. Een aantal vakken werkt samen aan een project zoals bij Frans, Duits en geschiedenis.

Extra projecten
In klas 1 tot en met 3 ga je, naast de klassikale modules en projecten, ook een extra project doen. Alleen of met een groepje werk je dan aan een onderwerp dat jij bijzonder interessant vindt. Wat zou jij nu graag willen weten? De afgelopen jaren hebben leerlingen bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar Patisserie, soorten goden, survival en binnenhuisarchitectuur. Afhankelijk van het onderwerp word je begeleid door de mentor of een vakdocent.