Menu

0-16 onderwijs in Dinxperlo

Samenwerking tussen basisonderwijs en voorgezet onderwijs

De samenwerking met De Bosmark krijgt op dit moment vorm op het gebied van rekenen/wiskunde en een gezamenlijk project voor de leerlingen van groep 8 en klas 1. Voor dit project organiseren we van 20 t/m 24 november een spannende week waarbij het draait om het thema CSI (Crime Scene Investigation) en de leerlingen werken volgens de principes van onderzoekend leren. Om de teamleden te informeren over onderzoekend leren hebben zij een workshop gevolgd van Dianne Rutgers en Margriet Fix (leerkrachten van De Bosmark). De komende tijd wordt de samenwerking uitgebreid door de leerlijnen op het gebied van taal/Nederlands te bestuderen.

Daarnaast houden we op woensdag 20 december een gezamenlijke kerstmarkt met alle basisscholen uit Dinxperlo en de Borckeshof uit Breedenbroek. Dit doen we in het kader van de samenwerking met het basisonderwijs en de verbinding met het dorp.

Foto’s van de workshop onderzoekend leren:

20171107_154906 20171107_155012 20171107_162515

 

Samenwerking op het gebied van rekenen/wiskunde

Eindelijk is het dan zover … Afgelopen maandag kwamen de rekentoppers van groep 8 van IKC De Bosmark voor de eerste les naar Schaersvoorde. Ze zullen voortaan wekelijks worden uitgedaagd in de vorm van wiskundeprojecten. Ook is een leerkracht van de Bosmark gestart om leerlingen uit klas 1 extra ondersteuning bij het vak rekenen te bieden. De expertise van zowel leerkrachten van De Bosmark als Schaersvoorde wordt op deze manier dusdanig ingezet om de leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Foto’s van de wiskundeles aan leerlingen van groep 8:

rekentoppers 01_5777 rekentoppers 04

Foto’s van de rekenles aan leerlingen van klas 1:

rekentoppers 03 rekentoppers 02

0-16 onderwijs in Dinxperlo