Menu

Company Funfair Dinxperlo

Op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november hebben van klas 1 en 2 van Schaersvoorde Dinxperlo deelgenomen aan een mooi project: de Company Funfair.

Een groep enthousiaste jongeren hebben met onze leerlingen een prachtig project gedraaid. Groepjes leerlingen hebben een “eigen bedrijf” opgestart en op deze manier ervaren wat er allemaal komt kijken bij zo’n opstart. Samenwerken, informatie verzamelen en een bedrijfsplan maken is een hele klus. Samenwerken en informatie verzamelen doen leerlingen natuurlijk vaker, maar een bedrijfsplan maken is helemaal nieuw. Daar komt nog bij dat het moet worden uitgevoerd in een hele korte tijd.

Naast het bedenken en maken (of organiseren) van producten, is er in korte tijd een grote markt opgezet waar de producten van elk bedrijfje waren uitgestald en werden verkocht. Het was woensdagmiddag een drukte van belang op de markt in de aula.

De opbrengst uit de verkoop is voor een goed doel: het verstrekken van microkrediet aan mensen in ontwikkelingslanden, zodat met dat verstrekte krediet een bedrijfje kan worden gestart en zo de leefomstandigheden kunnen worden verbeterd. Op de markt is voor een bedrag van ruim €1.100 verkocht, na aftrek van leningen blijft er ruim €950 over voor het beoogde doel. Een geweldig resultaat! We kijken terug op een zeer geslaagd project!

Klik hier om meer foto’s te bekijken.

 

IMG_6321 IMG_6341 IMG_6346 IMG_6351 IMG_6354 IMG_6370

Company Funfair Dinxperlo