Menu

Internationalisering

“Dinxperlo ligt aan de grens en de meeste leerlingen komen regelmatig in Duitsland. Je zou dus kunnen zeggen dat het met de internationalisering bij ons op school wel goed zit.

Ieder jaar doen we daar na de meivakantie en vlak voor het Centraal Schriftelijk Eindexamen nog een schepje bovenop. De leerlingen uit de vierde klas gaan dan traditiegetrouw een dagje naar Duitsland, om de vier jaar dat ze bij ons op het vmbo-tl zaten te markeren. Deutsch(land) macht Spass! We reizen tijdens dit uitje altijd per trein vanuit Empel-Rees met de Schöner-Tag-Ticket van de Deutsche Bundesbahn.

De afgelopen jaren hebben we de Domstadt Köln bezocht maar we waren ook in Essen bij de Zeche Zollverein en een keer in Oberhausen in de Gasometer. Waar de reis dit jaar naar toe gaat, is nog een verrassing.

Naast het bezoek van vmbo-tl 4 aan een Duitse stad, staat ook Parijs op ons internationaliseringsprogramma. Parijs heeft al eeuwen iets romantisch en magisch. Het is een mengeling van historische en moderne architectuur, van beroemde musea en statige kathedralen, van haute couture en sfeervolle rommelmarkten. En als we dan de ijzeren dame hebben bezocht en de Notre Dame en wat al niet meer, dan willen we nog maar één ding: nog een keer naar de lichtstad! “Paris, on arrive!” Deze reis vindt één keer in de twee jaar plaats en is voor de leerlingen in klas 3 en 4 die het vak Frans gekozen hebben.

Tijdens een werkweek in het voorjaar maken de leerlingen van de derde klas een ontdekkingstocht naar Berlijn. We reizen alleen met het openbaar vervoer en dat is al een leerervaring op zich. We verblijven in een hostel en verkennen de vele facetten van deze bruisende en indrukwekkende stad. Denk aan het bezoeken van de restanten van de Berliner Mauer, de Reichstag, das Denkmal für die ermordete Juden Europas, Checkpoint Charlie en nog heel veel meer.”