Menu

feestelijk jubileumconcert

Op zaterdag 3 februari jl. heeft Johan Meerdink met een oudleerlingen- en leerlingconcert het startschot gegeven voor het jubileumjaar van Schaersvoorde en sluit hij tevens een periode van 41 jaar af als muziekdocent.

Het concertprogramma

Er was een middag- en een avondconcert met een orkest dat bestond uit 55 oud- en 30 huidige leerlingen die een afwisselend programma speelden van Pachebels Canon, Proud Mary van Creedence Clearwater Revival en Music was my first love van John Miles. In het orgelconcert (Händel) speelt Wim Ruessink op het kerkorgel en in het muziekstuk Feeling good (Nina Simone) zingt soliste Rozemarijn de Vet. De filmmuziek van Schindler’s list wordt op passende wijze door soliste Els te Bokkel op accordeon gespeeld en een solo van Anouk Wikkerink op bugel in ‘Sorry’ van componist Colin Benders. Halverwege het programma werden er vier nummers gezongen door het koor.

De concerten kregen een persoonlijke noot door het spelen van ‘Oh Strength’ (Engels avondlied nr. 271) voor Annemieke Pleit die in 2015 plotseling overleed en spil in de organisatie van het schoolconcert was naast Wim Hofs en Johan Meerdink. De traditionele afsluiting met Peace be with you (Ardian Snell) werd door solist Gerben Kruisselbrink uitgevoerd.

Na het avondconcert werd Johan Meerdink door de collega’s toegezongen met hun versie van ‘Thank you for the music’ .

Wij kijken terug op twee geslaagde concerten!

Foto’s : Leander Grooten – Achterhoek Nieuws

 

 

feestelijk jubileumconcert