Menu

in memoriam

– In memoriam Franz den Broeder –

Vandaag, 19 september, hebben we het verdrietige bericht ontvangen dat Franz den Broeder is overleden. Dit bericht kwam voor ons niet geheel onverwacht, dat maakt het echter niet minder heftig. Twee weken geleden is hij in het ziekenhuis opgenomen en vrij snel was duidelijk dat zijn gezondheidstoestand heel slecht was.

Franz is in 1983 op onze school begonnen als docent Biologie. Hij was al jaren een dragende kracht van het lwoo; een spil van het team. Hij gaf niet alleen les, maar was ook jarenlang mentor. Verder ontwikkelde hij materiaal en dacht steeds actief na over hoe het onderwijs voor ‘zijn leerlingen’ nog beter kon. Zeker binnen het onderbouwteam kon iedereen bij hem terecht, maar ook daarbuiten deed je niet snel tevergeefs een beroep op Franz.

Voor leerlingen was hij een geweldige docent. Met leerlingen hebben we gesproken over meneer Den Broeder. Volgens de leerlingen was hij altijd vrolijk en gaf hij je het gevoel dat je niet zo veel hoefde te doen. Verder gaven ze aan dat hij regelmatig op ijsjes trakteerde en vaak woordgrapjes maakte. Hij kon goed uitleggen en als je het niet snapte, kon je altijd bij hem terecht.

Een bijzondere, markante en zeer deskundige collega die in het onderwijs zat om de talenten van leerlingen zichtbaar te maken en verder te ontwikkelen. Een groot verlies voor onze school.

in memoriam