Menu

Zilveren Cross Schaersvoorde groot succes

Op maandag 19 november hebben de leerlingen groots gevierd dat de school dit jaar 25 jaar bestaat. Deze afwisselende jubileumdag was bedacht en voorbereid door de leerlingen zelf.

Overdag waren er 70 verschillende workshops waar alle 1700 leerlingen uit konden kiezen. Er was gezorgd voor een divers aanbod; van songwriting tot karikatuurtekenen, van dans tot instrumenten bouwen en van sport tot samen een lipdub maken. Ook werd er actief samengewerkt met organisaties in Aalten en omgeving. Zo hebben leerlingen het Nationaal Onderduikmuseum bezocht, een kijkje genomen in de molen van Lintelo en meegedacht met Figulus over de voorzieningen voor de jeugd in de gemeente.

Deze dag werd feestelijk afgesloten met een aantal optredens. Na de lokaal bekende coverband Onwies (met oud-leerlingen van Schaersvoorde) en een aantal docenten die het podium beklommen, verzorgde rapper Keizer de slotact.

Dit hele programma is uitgedacht en voorbereid door de leerlingen van de vier leerlingenraden. Elke locatie van Schaersvoorde – twee in Aalten, één in Dinxperlo en één in Winterswijk – kent een groep leerlingen die actief meepraten over wat er gebeurt op school. Zij hebben met elkaar de opzet van de Zilveren Cross bedacht en verder uitgewerkt. Natuurlijk zijn ze daarbij begeleid door een aantal docenten van Schaersvoorde.

Zilveren Cross Schaersvoorde groot succes