Menu

De lessen

Jouw lesrooster
Op een lesrooster staan alle vakken die je in een schoolweek krijgt. Er staat precies bij hoeveel uur je die vakken krijgt, hoe laat je er moet zijn, in welk lokaal het is en tot hoe lang de les duurt. Je lesrooster kunnen we je nu nog niet geven. Welk rooster jij krijgt, hangt af van de klas waarin je zit. In de eerste week die je straks bij ons op school zit, krijgt je van de mentor een lesrooster.

Lestijden
Je weet vast wel dat de lestijden in het voortgezet onderwijs heel anders zijn dan op de basisschool. Het kan betekenen dat je de ene ochtend om 08.20 uur moet beginnen, terwijl je op een andere ochtend tot 10.15 uur vrij bent. Dit hangt af van het lesrooster van jouw klas.

Aantal lesuren per week
De lessen en de uren die je krijgt, staan op je rooster. Hoeveel uur je precies les krijgt, hangt af van de afdeling waar je straks naartoe gaat. Leerlingen van het leerwegondersteunend onderwijs kunnen een iets ander programma volgen. Ga je naar vmbo, havo of vwo dan heb je in totaal meestal 32 lesuren van 50 minuten.

Wat gebeurt er als een leraar ziek is?
Als er iemand ziek is, zoeken we een oplossing. Eerst kijken we welke leraar op school de klas kan overnemen. Dat kan een leraar zijn die ook dat vak, bijvoorbeeld Engels, geeft. Maar het kan ook een leraar van een heel ander vak, bijvoorbeeld wiskunde, zijn. Meestal geeft de leraar die vervangt een les in zijn eigen vak of hij laat je opdrachten maken van het vak van de ‘zieke leraar’.
Soms is er geen vervanging te regelen, dan heb je dat uur vrij. Als iemand langer ziek is, komt er vaak een andere leraar die het vak geeft.

Roosterwijzigingen
Als je bij ons op school zit, kun je op de informatieschermen zien of er een roosterwijziging is voor jouw klas. Ook thuis kun je de roosterwijzigingen bekijken op deze site. De roostermakers van onze school werken elke dag de roosters bij. Zo kun je bekijken of een les vervangen wordt door een andere docent of uitvalt. Weten we pas op het laatste moment dat je het eerste uur vrij bent, dan krijg je een telefoontje.