Menu

De mentor

Voor de meeste leerlingen op Schaersvoorde is het anders dan op de basisschool: voor bijna elk vak heb je een andere leraar. Je hebt dus veel leraren! Alle leraren proberen om je zo goed mogelijk te helpen en te zorgen dat jij je hier thuis voelt. Het is wel handig om één vaste persoon te hebben bij wie je terecht kunt. Dat is je mentor.

Wat doet de mentor?
De mentor is je klassenleraar of -lerares. Hij houdt in de gaten hoe het met jou op school gaat. Als je een vraag of een probleem hebt, ga je altijd eerst naar je mentor toe. Die helpt je of vertelt bij wie je moet zijn. Je kunt de mentor vergelijken met je vaste juf of meester op de basisschool.

Mag je zelf weten waar je zit?
Vaak kies je in de eerste les voor het eerst een plekje in de klas uit. Of je daar ook blijft zitten, hangt van verschillende dingen af. Kun je alles goed zien en horen en volg je de lessen goed? Dan kun je meestal gewoon blijven zitten.
Moet je vanwege je ogen en oren een plaats vooraan hebben, dan regelen we dat voor je.
De meeste kinderen willen graag naast een vriendje of vriendinnetje zitten. Ook dat kan. Want we willen graag dat jij het fijn hebt op school. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat je de lessen goed kunt volgen en dat je goed oplet! Als je het op een bepaalde plek moeilijk vindt om je te concentreren, dan heb je dikke kans dat de mentor snel een andere plek voor je zoekt. Soms kan het ook zijn dat de opstelling wisselt omdat het voor de les handig is, bijvoorbeeld omdat je moet samenwerken in groepjes.