Menu

Eerste schoolweek

“O, zo’n grote nieuwe school! Verdwaal ik daar niet?” Het kan best spannend zijn in het begin om naar een andere school te gaan waar je de weg nog niet kent. Hoe leer je alle lokalen vinden? Je zult merken dat je het straks heel snel leert. We helpen je op allerlei manieren: tijdens de eerste week, de introductieweek, krijg je een rondleiding door de school en laten we jou zien waar je alles kunt vinden. We houden er rekening mee dat je de eerste weken soms nog een beetje moet zoeken. Het is dan niet zo erg als je daardoor net niet op tijd in het leslokaal bent.

Eerste dag en eerste week
We openen gezamenlijk het eerste schooljaar. Na de opening ga je met je mentor naar een lokaal. Je krijgt dan te horen hoe we jullie de eerste week aan school willen laten wennen (introductiedagen). Op je eerste schooldag krijg je ook het rooster van jouw klas.

En de dagen daarop?
Na de eerste dag gaat de introductie verder. Hoe het daarna gaat, hangt af van de vestiging en van de richting waar je naar toe gaat. Je leert alles wat nodig is om goed te kunnen beginnen. Met het programma dat we voor je hebben, wen je verder aan de school. Je leert je nieuwe klasgenoten beter kennen en hebt in die eerste week veel contact met je mentor.