Menu

Financiën

 

Ouderbijdrage
Schaersvoorde vraagt van de ouders een ouderbijdrage. De school betaalt uit deze bijdrage een deel van de kosten voor een WA- en ongevallenverzekering, softwarelicenties, kopieën, verbruiksmaterialen, culturele activiteiten, projecten, excursies, introductiedagen enz. De ouderraden ontvangen een specificatie van de ouderbijdrage. Hoewel de ouders niet verplicht zijn de ouderbijdrage te voldoen, gaat de school ervan uit dat ouders die hun kind opgeven, bereid zijn deze bijdrage te betalen. Voor meer informatie: Ouderbijdrage

Overige kosten
Voor werkweken, excursies en voor de materialen van bepaalde vakken zijn de kosten per afdeling verschillend. U krijgt een indicatie van de hoogte van de bedragen als u hieronder doorklikt. (kostenoverzicht VMBO BL/KL Aaltenkostenoverzicht VMBO GL/TL Aaltenkostenoverzicht Havo VWO Aaltenkostenoverzicht  Winterswijk –  kostenoverzicht Dinxperlo) De overzichten voor het nieuwe schooljaar worden aan het begin van het schooljaar op deze website geplaatst.

Tegemoetkoming studiekosten
In sommige gevallen hebben ouders recht op een ‘kindgebonden budget’. Dit is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van kinderen van 0 tot 18 jaar. Het kindgebonden budget hoeft in de meeste gevallen niet te worden aangevraagd. Ouders ontvangen het automatisch van de Belastingdienst. Informatie over het kindgebonden budget is te vinden op www.toeslagen.nl.

Leerlingen die 18 jaar of ouder zijn, kunnen in aanmerking komen voor de tegemoetkoming scholieren. De tegemoetkoming op grond van deze regeling kan bestaan uit een basistoelage en een aanvullende toelage. De hoogte voor de aanvullende toelage is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De tegemoetkoming dient bij voorkeur drie maanden vóór de 18e verjaardag te worden aangevraagd. Verdere informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op www.duo.nl.

Tegemoetkoming kosten door de gemeente

Wanneer de hoogte van uw inkomen en vermogen beneden bepaalde grenzen blijft kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit de gemeente voor schoolkosten. De regelingen verschillen per gemeente enigszins.

Gemeente Aalten

In Aalten kent men in het kader van de regeling “Extra financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen” het “Kindpakket”. Nadere informatie is te krijgen bij het zorgloket van de gemeente www.aalten.nl .

Gemeente Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk

Deze gemeenten verstrekken onder voorwaarden een bijdrage voor schoolgaande kinderen en een gedeeltelijke vergoeding voor computer en internet. Nadere informatie kunt u vinden op de website www.socialedienstoostachterhoek.nl

Gemeente Oude IJsselstreek

Deze gemeente kent de “Regeling toelage schoolgaande kinderen”. Nadere informatie is te krijgen via https://www.oude-ijsselstreek.nl/meedoenregeling

 

Voor ouders in de regio Oost Achterhoek, die niet in staat zijn de kosten van de ouderbijdrage te voldoen, bestaat de mogelijkheid contact op te nemen met Stichting Leergeld. Op hun website https://leergeldoostachterhoek.nl/ geven zij aan onder welke voorwaarden uw kind dan toch kan deelnemen aan excursies, sport of een schoolreis. U kunt daarvoor contact opnemen met info@leergeldoostachterhoek.nl.

 

 

 

 

Met korting reizen in het openbaar vervoer

Veilig en voordelig naar school met Arriva 

Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva scholieren en werknemers graag veilig naar school. De bussen en treinen van Arriva stoppen veelal op bushaltes dichtbij de schoollocatie en daarom is het ook een prima reismogelijkheid. Reizen met het openbaar vervoer is niet alleen groen en veilig, maar ook erg praktisch. Achterhoek VO en Arriva Nederland hebben collectief afspraken gemaakt over het aantrekkelijk aanbieden van jaarabonnementen.

Als scholier heb je de mogelijkheid om tegen een voordeliger tarief dan normaal een jaarabonnement voor de bus en/of de trein af te sluiten. Door je aan te melden via de speciaal aangemaakte website voor jouw school kun je een jaarabonnement aanvragen. Door het invullen van een nader te ontvangen kortingscode, reis je dan een jaar lang veilig en eenvoudig – met jouw eigen OV-chipkaart – naar school. Je krijgt een korting van tien procent op een jaarabonnement, waarvoor je verder niets hoeft te doen.

Kijk snel op www.arriva.nl/scholen/achterhoekvo en lees hoe je jouw abonnement kunt aanvragen. Let wel, doe dit tijdig voor de start van het schooljaar, zodat je op tijd alles geregeld hebt.

 Heb je nog geen OV?

Ook als je nog niet eerder met het OV hebt gereisd of nog geen OV-chipkaart hebt, dien je die wel eerst aan te schaffen. Heel eenvoudig kun je die aanvragen via www.ov-chipkaart.nl/aanvragen Om te profiteren van de kortingen en tarieven voor scholieren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig in plaats van een anonieme variant. Met een persoonlijke OV-chipkaart kan namelijk je leeftijd gecontroleerd worden.

Nadat je de OV-chipkaart thuis hebt ontvangen, kun je de stappen via het stappenplan van jouw school, hierboven te vinden.