Menu

adviesbureau

De leerlingen van klas 2 hebben de afgelopen maanden met hun Adviesbureau plannen uitgewerkt voor de gemeente Winterswijk en de Provincie Gelderland.

De opdracht was te ontwerpen hoe de verbinding kan worden tussen het Buskersbos en de leefomgeving van de leerlingen. Hiervoor zijn zij eerst op excursie geweest naar het Buskersbos. Na de masterclass van Nico Wissing , over de noodzaak van een groene leefomgeving, de waarde van natuur en hoe dit ontworpen kan worden, konden de leerlingen aan de slag!  Op 8 december hebben alle leerlingen hebben de ontwerpen gepresenteerd. De winnaars van deze dag hebben hun ideeën op 15 december in het gemeentehuis van Winterswijk voorgesteld. Hier waren onder andere mensen van het IVN, de gemeente en de provincie aanwezig die als jury de groepjes hebben beoordeeld. De adviesbureaus vertelden met professionaliteit en zonder enige zenuwen de ideeën die zijn hadden over de verbinding van de kern van Winterswijk met het Buskersbos. Zo werden er tips gegeven over nieuwe wandel en fietsroutes, natuurlijke speeltuinen, verbreding van bruggetjes, het aanleggen van een biobrug of het veiliger maken van wegen naar het Buskersbos.  Het uiteindelijke groepje dat gewonnen heeft is het groepje ‘MotherNature’ bestaande uit Florien, Chemène, Alyssa, Demi (Slagter) en Soraya. Zij willen een bestaande plek in Winterswijk laten lijken op het Buskersbos. Hierbij hebben zij gekeken naar de geschiedenis en de toekomst, de mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en de haalbaarheid van de plannen. Kortom, aan iedereen is gedacht.

 

Dit haalde de jury over en zij gaan in Januari al met deze meiden in gesprek over de eerste plannen die uitgevoerd gaan worden!

Wordt vervolgd!

 

De Winnaars!

Vlnr: Chemène Heisterborg, Florien van Benthem, Alyssa Smid, Soraya Abbadi, Demi Slagter

adviesbureau

Overige gebeurtenissen