Menu

Groene verbinding

‘Winterswijk en de groene verbinding’

 

Onze 2e klas heeft op 19 september jl. de kick-off gehad van het Jongerenadvies bureau! De Provincie Gelderland (Lyda Dik) heeft de volgende opdracht samen met de Gemeente Winterswijk (Jolanda Snellenberg) uiteen gezet: en leerlingen van Schaersvoorde Winterswijk gaan onder begeleiding van docenten en het IVN (Mette Sijtsma) met deze opdracht aan de slag!

 

De Opdracht:

Stel je voor, je leeft in het jaar 2040. Winterswijk, zoals je het nu kent en ziet, ziet er totaal anders uit. Jij hebt er namelijk voor gezorgd dat er meer natuur is in Winterswijk door een groene verbinding te maken tussen het Buskersbos en je eigen leefomgeving.

Maak voor ons visueel zichtbaar wat we dan precies in 2040 zien. Hoe ziet jouw eigen wijk er in 2040 uit? Welke natuur is behouden, wat is er verdwenen en wat is er aan toegevoegd? Wat heb je gedaan om die verbinding tussen je eigen leefomgeving en het Buskersbos te verfraaien en verder te ontwikkelen? Hoe heb je meer ruimte gecreëerd voor de natuur?

 

Kortom, de centrale vraag in deze opdracht is: hoe ziet de groene verbinding tussen het Buskersbos en jouw eigen leefomgeving er in 2040 precies uit?

 

Wij hebben er zin in om met deze leuke opdracht aan de slag te kunnen! Op 8 december a.s. mogen de groepen hun ontwerp/visie presenteren!

JongerenAdviesbureauWinterswijkdag1_-9 (Small)

Groene verbinding

Overige gebeurtenissen